Schanko Krisztina vagyok, hivatásomat tekintve interior-designer. Több, mint 15 éve foglalkozom lakberendezéssel és interior designnal, portfólióm pedig a home staging, valamint a bútortervezés által vált egésszé.

Utazásaim során Olaszországban érintett meg először a “La Dolce Vita” életérzés, mely a mai napig az inspirációm és a kreativitásom forrása.

Ezt az életfilozófiát hosszú kutatómunkámat követően, a 60-70-es évek neves, olasz tervezők bútoraiban, valamint berendezési tárgyaiban fedeztem fel, melyek a mai kor stílusával ötvözve válnak egyedülállóvá és még különlegesebbé. Nagy hatással volt rám többek között Gio Ponti, Willy Rizzo, Romeo Rega és Pierre Cardin munkássága.

Sokszor éreztem szükségét annak, hogy a Megrendelőim számára olyan bútorokat és berendezési tárgyakat biztosítsak, amelyek a mai letisztult tereket egyedien fényűzővé, fantasztikusan kényelmessé és kiválóan élhetővé teszik.

Ez az igény keltette életre a saját galériám megnyitását, a RETROOM-ot, ahol minden poduktum az egyediség, a minőség és a “la dolca vita” jegyében formálódik.